Unique selling point

Een unique selling point, oftewel USP, is het unieke kenmerk dat een product, dienst of bedrijf onderscheidend maakt in de markt. Dit is essentieel bij positionering en marketingstrategieën.

Betekenis: unique selling point

Het unique selling point, vaak afgekort tot USP, is een marketingterm die verwijst naar de unieke kenmerken die een product, dienst of bedrijf onderscheidend maken binnen zijn markt. Het is dat ene element dat jouw aanbod aantrekkelijk maakt voor klanten en je concurrentie achter je laat.

Waarom een unique selling point?

Het definiëren van je USP helpt je om je bedrijf of product te positioneren in een vaak verzadigde markt. Het geeft klanten een duidelijk idee waarom zij voor jouw product zouden moeten kiezen in plaats van de concurrentie. Een sterk USP kan de basis zijn voor je gehele marketingstrategie.

Voorbeelden van een unique selling point

Een USP kan variëren van superieure kwaliteit, innovatieve technologie, een unieke klantenservice of een uniek design. Het kan zo simpel zijn als gratis verzending of een eerlijk geproduceerd product. Wat het ook is, het moet iets zijn dat jouw product of dienst onderscheidend maakt en waardevol voor de consument.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!