Nofollow

NoFollow is een SEO commando dat zoekmachines instrueert geen waarde toe te kennen aan een bepaalde link, meestal gebruikt om spam te bestrijden of commerciële links te markeren.

Betekenis: NoFollow

De term NoFollow is een commando dat wordt gebruikt in de wereld van SEO om zoekmachines als Google te vertellen geen waarde toe te kennen aan een bepaalde link. Dit commando wordt vaak gebruikt als een maatregel om spam te bestrijden of om Google te verzekeren dat bepaalde links op een website niet gesponsord of betaald zijn.

Hoe werkt NoFollow?

Wanneer je de NoFollow tag aan een link toevoegt, laat je de zoekmachines weten dat ze deze link niet moeten volgen en dus ook geen linkwaarde moeten doorgeven. Dit heeft als resultaat dat de link geen invloed heeft op de pagerank van de pagina waarnaar de link verwijst. Over het algemeen worden NoFollow links toegepast op reclame- of affiliate-links, reacties van gebruikers of links naar pagina's met onbetrouwbare inhoud.

Waarom is NoFollow belangrijk voor SEO?

NoFollow is een belangrijk instrument in het arsenaal van elke SEO-specialist. Door strategisch te bepalen welke links de nofollow-tag krijgen, kun je vermijden dat je zoekmachines een verkeerd signaal stuurt, zoals per ongeluk wijzen naar spam of laagwaardige content. Bovendien, met de nieuwe regels van Google over User Generated Content (UGC) en, is het belangrijker dan ooit om te weten wanneer en hoe NoFollow correct te gebruiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!