Viral marketing

Viral marketing is een marketingstrategie die sociale netwerken benut om merkbekendheid te verhogen door het verspreiden van aantrekkelijke, deelbare inhoud.

Betekenis: viral marketing

Viral marketing is een krachtige marketingstrategie die het potentieel van sociale netwerken gebruikt om de merkbekendheid te exponentieel te verhogen. Het basisidee is om boeiende, shareable inhoud te creëren die zich snel en breed verspreidt, net als een virus.

Hoe werkt viral marketing?

Het proces van viral marketing start met het verspreiden van een bericht via een klein aantal mensen. Als de inhoud bijzonder boeiend, hilarisch, of ontroerend is, zullen deze mensen het waarschijnlijk doorsturen naar anderen in hun netwerk. Hierdoor verspreidt het bericht zich snel en breed, en bereikt het een veel grotere groep mensen dan oorspronkelijk bedoeld was.

Voorbeelden van viral marketing

Een bekend voorbeeld van viral marketing is de 'Ice Bucket Challenge'. Deze campagne ging snel viraal via sociale media en trok de aandacht van mensen over de hele wereld, wat leidde tot een aanzienlijke toename van de bewustwording en financiering voor ALS-onderzoek.

Voordelen van viral marketing

Viral marketing kan een bedrijf een ongeëvenaarde zichtbaarheid en merkbekendheid opleveren. Het is ook kostenbesparend, aangezien het grootste deel van de distributie van inhoud wordt gedaan door de consumenten zelf, waardoor je marketingbudget bespaard blijft.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!