Effectieve kost per mille

Effectieve kost per mille (ECPM) refereert aan een economische maatstaf gebruikt in online marketing om de effectiviteit en kosten van advertentiecampagnes te berekenen.

Betekenis: effectieve kost per mille

Het begrip effectieve kost per mille (ECPM) betreft een economische term die veelvuldig gebruikt wordt binnen het vakgebied van online marketing. ECPM is een maatstaf die helpt bij het inzichtelijk maken van de effectiviteit van je advertentiekosten.

Understanding effectieve kost per mille

ECPM berekent de echte kosten van een advertentiecampagne door de kosten per duizend impressies. Het wordt vaak gebruikt door adverteerders en marketeers om de efficiëntie van een advertentiecampagne te meten. Dit maakt het mogelijk om de prestaties van verschillende advertentiecampagnes rechtstreeks met elkaar te vergelijken, ongeacht de specifieke kostenstructuur van elke campagne. Dit maakt ECPM een essentieel onderdeel voor een effectieve Conversion Rate Optimization (CRO) strategie.

Hoe wordt ECPM berekend?

ECPM wordt berekend door de totale inkomsten van een advertentiecampagne te delen door het aantal impressies, dit vervolgens te vermenigvuldigen met 1000. Dit geeft de gemiddelde kosten weer per duizend impressies. Het geeft adverteerders en marketeers dus inzicht in de kosten per duizend weergaven, waardoor het een praktisch hulpmiddel is voor het begroten en optimaliseren van online advertentiecampagnes. Zo geeft ECPM bijvoorbeeld inzicht om de return on investment (ROI) van verschillende advertentieplatformen met elkaar te vergelijken.

Het nut van ECPM in online marketing

Het gebruiken van ECPM in online marketing zorgt voor een beter overzicht van de kosten en opbrengsten van een campagne. Het helpt bij de besluitvorming om welke campagnes wel of niet doorgezet dienen te worden. Door effectief gebruik van ECPM kan er dus aanzienlijk bespaard worden op de advertentiekosten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!