Altattribuut

Het altattribuut is essentieel voor website optimalisatie, waarbij het informatie biedt over afbeeldingen voor zoekmachines en lezers met zichtbeperking.

Betekenis: altattribuut

Het altattribuut, ook wel bekend als alt-tag of alt-tekst, is een essentieel onderdeel van website optimalisatie. Het wordt gebruikt om beschrijvende informatie over een afbeelding of grafisch element op een webpagina te bieden. Deze informatie is cruciaal voor zoekmachines, evenals voor mensen met beperkte zichtbaarheid die gebruikmaken van schermlezers.

Het altattribuut in SEO

Het altattribuut speelt een belangrijke rol in de Search Engine Optimization (SEO). Doordat zoekmachines de inhoud van afbeeldingen niet kunnen 'zien', gebruiken ze het altattribuut om de inhoud te begrijpen, wat helpt om de relevantie van een pagina voor bepaalde zoektermen te bepalen.
Door een nauwkeurige alt-tekst toe te voegen, kan een website betere zoekresultaten bereiken en zo de algemene zichtbaarheid en het verkeer verhogen.

Best practices voor het altattribuut

Bij het opstellen van de alt-tekst is het belangrijk om nauwkeurige en beknopte beschrijvingen van de afbeeldingen te geven. Ga niet overboord met trefwoorden, maar zorg ervoor dat de tekst relevant en informatief is. Het is ook belangrijk om alt-teksten te gebruiken voor alle beeld-inhoud, inclusief knoppen en functionele beeldelementen.

Belang van altattribuut voor webtoegankelijkheid

Het altattribuut is niet alleen belangrijk voor SEO, maar draagt ook bij aan de webtoegankelijkheid. Dit komt doordat schermlezers de alt-tekst gebruiken voor mensen die visueel beperkt zijn. Daarom is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de alt-tekst betekenisvol en nuttig is in de context van de webpagina.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!