Augmented reality

Augmented reality is een technologie die digitale informatie integreert met de echte wereld, waardoor marketeers unieke, interactieve en meeslepende ervaringen kunnen creëren.

Betekenis: augmented reality

Augmented reality (AR) is een boeiende technologie die digitale informatie - zoals afbeeldingen, geluiden of GPS-gegevens - superponeert op de echte wereld. Dit biedt marketeers de kans om interactieve en meeslepende ervaringen te creëren die de engagement van klanten verhogen en hun merkbeleving verbeteren.

Het unieke van augmented reality in marketing

In plaats van klanten te vragen zichzelf onder te dompelen in een volledig digitale wereld (zoals bij virtual reality), stelt augmented reality marketeers in staat om digitale elementen naadloos in de fysieke wereld te integreren. Dit kan resulteren in unieke en opwindende marketingervaringen die klanten betrekken, vermaken en informeren op manieren die traditionele marketingkanalen niet kunnen bereiken.

Toepassingen van augmented reality

Marketeers hebben AR op vele interessante manieren gebruikt. Enkele voorbeelden zijn het make-upmerk Sephora dat een AR-app heeft gelanceerd waarmee klanten verschillende producten op hun gezicht kunnen 'testen' voordat ze tot aankoop overgaan. Retailgigant IKEA heeft een AR-app waarbij klanten meubilair virtueel kunnen 'plaatsen' in hun eigen huis.

Voordelen van het gebruik van augmented reality in marketing

AR marketing heeft meerdere voordelen, waaronder verhoogde klantenbinding, versterkte merkbeleving en potentieel hogere conversieratio's. Het gebruik van AR kan ook de zichtbaarheid en het bereik van campagnes vergroten en marketeers onderscheiden van hun concurrenten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!