Below the line

Below the line marketing is a strategy that promotes products or services directly to individual consumers through targeted advertising, such as direct mail and social media campaigns.

Betekenis: below the line

Below the line marketing, vaak afgekort als BTL, is een soort marketingstrategie waarbij producten of diensten direct aan individuele consumenten worden gepromoot. In tegenstelling tot above-the-line marketing, dat gebruikmaakt van traditionele massamedia zoals tv, radio en kranten, richt BTL zich op op maat gemaakte, gerichte reclame, zoals directe mail, zoekmachineadvertenties, social media campagnes, e-mailmarketing en evenementen.

Voordelen van below the line marketing

Met de BTL-benadering is het mogelijk om zeer specifieke doelgroepen rechtstreeks te bereiken. Hierdoor kunnen bedrijven de impact van hun marketingactiviteiten vergroten en efficiënter gebruikmaken van hun budget. Bovendien biedt BTL-marketing de mogelijkheid om rechtstreeks met het publiek te communiceren, wat de mogelijkheid biedt voor onmiddellijke feedback en interactie.

Het gebruik van below the line marketing

Veel bedrijven maken gebruik van een combinatie van BTL- en ATL-marketingstrategieën, omdat ze elkaar op verschillende manieren kunnen aanvullen en versterken. Het uiteindelijke doel van below the line marketing is om consumenten op een dieper, persoonlijker niveau aan te spreken en zo een sterke, langdurige relatie met hen op te bouwen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!