App

Een app of applicatie is software ontworpen voor mobiele apparaten om specifieke taken uit te voeren, zoals berichten versturen, online winkelen of het weer checken.

Betekenis: app

Een 'app', afgeleid van het woord 'applicatie', is een speciaal ontworpen software voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Apps dienen een specifiek doel, of het nu gaat om het bekijken van het weer, het versturen van berichten, het online winkelen of het bijhouden van je fitnessroutines. Ze zijn ontworpen voor gebruiksgemak en leveren diensten rechtstreeks aan de mobiele consument.

Apps en mobiele marketing

Apps hebben een belangrijke rol in het moderne mobile marketing. Door hun ontwerp en functies maken ze een meer gepersonaliseerde en betrokken gebruikerservaring mogelijk. Bedrijven kunnen hun apps gebruiken om rechtstreeks te communiceren met hun klanten, speciale aanbiedingen te promoten en waardevolle klantgegevens te verzamelen.

Soorten apps

Er zijn drie hoofdtypen apps. Webapps werken via de webbrowser van de mobiele telefoon. Native apps worden specifiek ontwikkeld voor een bepaald besturingssysteem en kunnen worden gedownload van app stores. Hybride apps zijn een combinatie van web- en native apps: ze kunnen worden gedownload en geïnstalleerd zoals een native app, maar ze zijn in wezen webapps verpakt in een native wrapper.

Apps en het koopproces

Apps beïnvloeden vaak het aankoopproces van consumenten. Van prijsvergelijking apps tot apps die kortingsbonnen aanbieden, apps geven consumenten meer macht over hun aankoopbeslissingen. Ze voegen een extra dimensie van gemak en aanpassing toe aan de winkelervaring, waardoor ze cruciaal zijn voor e-commerce bedrijven.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!