Call to action

Een call to action (CTA) is een marketingtechniek om directe reactie uit te lokken, zoals het kopen van een product, aanmelden voor een nieuwsbrief, of meer informatie verkrijgen.

Betekenis: call to action

Een call to action, vaak afgekort tot CTA, is een belangrijke marketingterm die bedrijven gebruiken in hun communicatie. Het is een techniek ontworpen om een directe reactie te provoceren van de persoon aan wie het gericht is. Een call to action kan van alles zijn, van een simpele instructie zoals 'Klik hier' op een website, tot een aansporing zoals 'Bel nu voor meer informatie' in een radio-advertentie.

Waarom is een call to action belangrijk?

Het doel van een CTA is om een potentiële klant naar een specifieke actie te leiden. Dit kan zijn om een product te kopen, zich aan te melden voor een nieuwsbrief, een vrijblijvende offerte aan te vragen, of om simpelweg meer informatie te verkrijgen over een product of dienst. Een effectieve call to action kan het verschil maken tussen een geïnteresseerde bezoeker en een daadwerkelijke conversie naar klant.

Hoe maak je een effectieve call to action?

Een effectieve CTA is duidelijk, krachtig en actiegericht. De instructie moet de bezoeker precies vertellen wat ze moeten doen en wat het resultaat zal zijn. Let op het taalgebruik, de designelementen en de locatie van de CTA om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor je doelgroep.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!