Dark social

Dark social is het ontraceerbare delen van content via privékanalen zoals chatapps en e-mail.

Betekenis: Dark social

Welkom in de schaduwrijke wereld van dark social, een plek waar de gebruikelijke web analytics geen grip op hebben. Niet zo sinisterv als de naam doet vermoeden, verwijst dark social naar het delen van content via privékanalen zoals instant messaging, e-mails en apps die niet traceerbaar zijn met standaard analytische tools. Dit geheime verkeer is als een onderwaterstroom in de oceaan van data; het is overal om ons heen, maar we kunnen het niet zien.

Denk bij dark social aan de keren dat je een artikel of een grappige video per WhatsApp naar een vriend hebt gestuurd. Officieel tellen deze verwijzingen niet mee in de gebruikelijke metingen van websiteverkeer, maar ze spelen wel een grote rol in hoe informatie en invloeden zich verspreiden. Het is daarmee een belangrijk maar vaak over het hoofd gezien deel van het engagement van bezoekers en contentdeling. Vermarkters die de kracht van dark social begrijpen, kunnen strategieën ontwikkelen om te profiteren van deze onderstroom van 'onzichtbare' aanbevelingen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!