Widget

Een widget is een mini-programma of applicatie op een website dat een specifieke functie heeft. Het wordt in marketing gebruikt om producten of diensten op een interactieve manier aan te bieden.

Betekenis: Widget

De marketingterm "widget" heeft verschillende definities afhankelijk van de context, maar komt er in grote lijnen op neer dat het een kleine applicatie of programma is dat op een website of digitale omgeving wordt gebruikt om een specifieke functionaliteit of informatie aan te bieden. Met andere woorden, een widget is een mini-versie van een groter programma. Ze worden ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en zeer toegankelijk te zijn.

Gebruik van Widgets in Marketing

Bij marketing maken bedrijven gebruik van widgets om hun producten of diensten op een interessante en interactieve manier te presenteren aan hun klanten. Een voorbeeld van een widget kan een eenvoudige weer-app op je telefoon zijn, een knop op een website die een pop-up oproept, of zelfs een aftelklok die het verstrijken van de tijd voor een speciale aanbieding weergeeft.

Voordelen van Widgets

Widgets kunnen in marketingstrategieën worden gebruikt om de gebruikerservaring te vergroten, de klantbetrokkenheid te verhogen en de efficiëntie te verbeteren. Ze kunnen ook helpen bij het verhogen van de zichtbaarheid van een bedrijf door aanvullende interacties en functionaliteiten aan de klant te bieden. Bovendien kunnen ze zorgen voor gepersonaliseerde gebruikerservaringen en zo bijdragen aan klanttevredenheid en merkloyaliteit.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!