Licensing

Licensing in marketing betreft een zakelijke overeenkomst waarbij intellectuele eigendom zoals merk, patent of auteursrecht wordt uitgeleend tegen een vergoeding, waardoor merkuitbreiding mogelijk is zonder grote investeringen.

Betekenis: Licensing in Marketing

Licensing, in de context van marketing, verwijst naar de zakelijke regeling waarbij een bedrijf (licentiegever) zijn intellectuele eigendom - zoals merk, handelsmerk, patent, auteursrecht, enz. - geeft aan een ander bedrijf (licentienemer) voor gebruik binnen een bepaalde periode in ruil voor een vergoeding, meestal royalty's. Deze strategie biedt bedrijven de mogelijkheid om hun merk uit te breiden naar nieuwe markten en productcategorieën zonder grote investeringen.

Voordelen van Licensing als Marketingstrategie

Het belangrijkste voordeel van licensing is de mogelijkheid om aanvullende inkomsten te genereren met minimale investering en risico. Bedrijven kunnen hun merk ook gebruiken om nieuwe productlijnen en markten te betreden zonder hoge productie- en distributiekosten. Brand Extension is een perfect voorbeeld hiervan, waarbij licensing bedrijven helpt hun merk uit te breiden naar een volledig nieuw productgebied.

Voorbeelden van Licensing

Een bekend voorbeeld van licensing is Disney's strategie om zijn populaire personages en franchises te licenseren aan speelgoedfabrikanten, filmmakers en andere bedrijven. Zo kun je overal ter wereld Star Wars speelgoed kopen, dankzij de licensing deal tussen Disney en Hasbro.

Samenvatting: Licensing

Samengevat, licensing biedt bedrijven de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren en hun merkuitstraling te vergroten met minimale inspanning. Het is echter belangrijk dat de waarden van het moederbedrijf en de licentienemer op één lijn liggen om de integriteit en de waarde van het merk te behouden.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!