Business to consumer

Business to consumer, ofwel B2C, is een proces waarbij bedrijven direct producten en diensten verkopen aan eindgebruikers, de consumenten.

Betekenis: business to consumer

De marketingterm 'business to consumer', vaak afgekort tot B2C, verwijst naar het proces waarbij bedrijven rechtstreeks producten en diensten verkopen aan eindgebruikers - de consumenten.

Wat houdt business to consumer in?

In een business to consumer model draait alles om de transacties tussen een bedrijf en individuele consumenten. In tegenstelling tot business-to-business (B2B) waarin bedrijven zaken doen met andere bedrijven. Een typisch voorbeeld van een B2C-bedrijf is de gewone, dagelijkse winkel waar je je boodschappen doet.

Voordelen van business to consumer

Met een B2C-model kan een bedrijf direct in contact komen met de mensen die hun producten of diensten gebruiken. Dit zorgt ervoor dat ze snel feedback kunnen krijgen en hun aanbod kunnen aanpassen aan de behoeften en voorkeuren van de klant. Bovendien kunnen B2C-bedrijven door directe interacties met klanten, klantrelaties opbouwen en versterken, wat kan leiden tot merkloyaliteit en herhalingsaankopen.

B2C Marketing

B2C marketing richt zich rechtstreeks op de consument en streeft ernaar om emotionele reacties op te wekken. B2C marketeers concentreren zich op de voordelen van het product of de dienst voor de consument. Ze doen dit door middel van effectieve storytelling en reclamecampagnes die consumenten aanspreken.

Voorbeelden van business to consumer bedrijven

Grote online B2C bedrijven zijn bijvoorbeeld Amazon en Alibaba, maar ook kleinere lokale bedrijven zoals een kledingwinkel of restaurant in jouw buurt, vallen onder B2C bedrijven.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!