Skyscraper

Skyscraper techniek is een content marketing strategie waarbij je hoogwaardige content creëert, beter dan bestaande inhoud over hetzelfde onderwerp op het internet.

Betekenis: Skyscraper

De term skyscraper in de marketingwereld heeft niets te maken met torenhoge gebouwen in stadsgezichten. Het is een techniek die gebruikt wordt in content marketing om hoogwaardige inhoud te creëren die aanzienlijk beter is dan bestaande inhoud over eenzelfde onderwerp op het internet. De basis van de Skyscraper techniek is dat je bestaande content vindt die al goed presteert, je maakt vervolgens een versie die nog veel beter is en vervolgens bereik je mensen die linken naar de originele content en vraag je hen om naar jouw verbeterde versie te linken.

Hoe werkt de Skyscraper techniek?

Het Skyscraper-proces kan worden onderverdeeld in drie hoofdstappen. Eerst moet je relevante content vinden die al veel links heeft ontvangen vanuit andere bronnen. Vervolgens maak je een meer uitgebreide en nuttige versie van die content. Dit kan bijvoorbeeld een grondiger, beter ontworpen of meer up-to-date versie van het origineel zijn. Ten slotte bereik je de mensen die hebben gelinkt aan de originele post en vraag je hen om naar jouw nieuwe en verbeterde versie te linken. Het doel is hierbij om hoger in zoekmachine rankings zoals Google te komen en meer verkeer naar je website te trekken.

Waarom de Skyscraper techniek gebruiken?

Het grote voordeel van de Skyscraper techniek is dat het de kans op kwalitatieve backlinks verhoogt. Dit kan weer leiden tot betere SEO-resultaten, meer verkeer en een hogere autoriteit voor je website. Het is ook een manier om te laten zien dat je expert bent in je vakgebied door hoogwaardige, diepgaande content te leveren die echt waarde toevoegt voor je publiek.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!