Universal business language

Universal business language (UBL) is een gestandaardiseerde computertaal die zakelijke documenten zoals facturen en orders representeert, en faciliteert efficiënte gegevensuitwisseling.

Betekenis: universal business language

Universal-Business-Language, of eenvoudigweg UBL, is een gestandaardiseerde computerleesbare vorm van representatie van business en administratieve informatie. Het is een open bibliothecaire standaard die vaak gebruikt wordt voor zakelijke documenten zoals facturen, orders en verzendberichten. Door de gestandaardiseerde en universele codering, maakt UBL het eenvoudiger om elektronische transacties te automatiseren en te integreren in digitale systemen.

Belang van universal business language in marketing

In digital marketing speelt Universal-Business-Language een belangrijke rol om gegevens efficiënt uit te wisselen en te communiceren over verschillende platformen en systemen. Omdat het een universele standaard in codetaal is, helpt UBL marketeers om efficiënt te werken door de tijd die besteed wordt aan handmatige gegevensinvoer te verminderen en de kans op fouten te minimaliseren. Bovendien bevordert het de snelheid en nauwkeurigheid van zakelijke transacties, wat essentieel is in een snelle, competitieve marketingomgeving.

universal business language in actie

Bij het toepassen van Universal-Business-Language in een marketingstrategie kunnen bedrijven elektronische documenten zoals bestellingen, facturen en verzendberichten automatiseren. Dit kan de efficiëntie van de bedrijfsvoering verbeteren doordat het vermindert de tijd die nodig is om deze documenten handmatig te verwerken, terwijl het ook de nauwkeurigheid van de informatie verbetert. Bovendien kan door de interoperabiliteit van systemen met UBL, bedrijven eenvoudiger communiceren met klanten en zakenpartners ongeacht het gebruikte platform of systeem.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!