Advertentieveiling

Een advertentieveiling is een geautomatiseerd proces waarbij adverteerders bieden op de kans om hun advertentie aan gebruikers te tonen in real-time.

Betekenis: Advertentieveiling

Een advertentieveiling is een geautomatiseerd proces waarbij adverteerders bieden op de mogelijkheid om hun advertentie te tonen aan gebruikers. Deze veiling vindt plaats in real-time, bijvoorbeeld elke keer als iemand een zoekterm invoert in Google of een webpagina bezoekt die advertentieruimte toont. Adverteerders betalen per klik (CPC) of duizend vertoningen (CPM) en de winnaar van de veiling krijgt zichtbaarheid voor zijn advertentie.

Hoe functioneert een Advertentieveiling?

In een advertentieveiling bepalen adverteerders eerst hun maximale bod, dit is het hoogste bedrag dat ze bereid zijn te betalen voor een klik of vertoning. De veiling zelf is gebaseerd op complexe algoritmen die verschillende factoren evalueren, niet alleen de bodprijs. Kwaliteit van de advertentie, relevantie en de verwachte impact op de gebruiker zijn ook factoren die meespelen in wie de veiling wint. De winnende advertentie wordt vervolgens aan de gebruiker getoond.

Relatie met andere marketingtermen

De term zoekmachine-optimalisatie (SEO) is nauw verbonden met de advertentieveiling. Hoewel SEO zich richt op het organisch verkrijgen van zichtbaarheid in de zoekmachineresultaten, kunnen de principes ervan ook nuttig zijn om de kwaliteit en relevantie van een advertentie te verhogen en zo betere prestaties in de veiling te behalen.

Daarnaast is de advertentieveiling een sleutelonderdeel van pay-per-click advertising (PPC). De veiling is het mechanisme waarmee de zichtbaarheid van de advertenties wordt bepaald en het bedrag dat de adverteerder betaalt wordt vastgesteld.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!