Black friday

Black Friday is een Amerikaanse traditie die plaatsvindt op de vrijdag na Thanksgiving, waarbij retailers grote kortingen aanbieden om de start van het kerstinkopenseizoen te markeren.

Betekenis: black friday

black friday is een Amerikaanse traditie die op de vrijdag na Thanksgiving plaatsvindt. Dit wordt beschouwd als de officiële start van het kerstinkopenseizoen. Op deze dag bieden retailers grote kortingen aan op een breed scala aan producten, zowel in winkels als online.

Herkomst van black friday

Het concept van black friday is niet nieuw. Het begon in de jaren '60 in de Verenigde Staten. Het refereert aan het feit dat veel winkels op deze dag voor het eerst 'in het zwart' (profitabel) gingen voor het jaar, in plaats van 'in het rood' (verlies draaien).

black friday in Marketing

In de marketingwereld wordt black friday gezien als een gouden kans om de verkoop te verhogen. Marketeers gebruiken diverse strategieën om consumenten te verleiden, zoals flash sales, vroege vogelkortingen en gratis cadeaus. Vaak begint de marketing voor black friday weken voor de eigenlijke dag, om de hype op te bouwen en klantentrouw te stimuleren.

Het belang van black friday voor bedrijven

black friday is een kans voor bedrijven om hun verkoopcijfers aanzienlijk te verhogen. Met de juiste strategie en planning kunnen bedrijven de aandacht van consumenten trekken en hun winstmarges verbeteren. Daarnaast is het ook een kans om oude voorraad op te ruimen en ruimte te maken voor nieuwe producten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!