Raw

Raw in marketing benadrukt echtheid en onvervalste eigenschappen van een product of merk.

Betekenis: raw

In de marketingcontext, staat de term 'raw' voor een vorm van authenticiteit die de ongepolijste en onvervalste aspecten van een product, merk of ervaring benadrukt. Deze aanpak gaat over het vieren van de natuurlijke eigenschappen en het omarmen van imperfecties, in tegenstelling tot het streven naar een gepolijste uitstraling. Het gebruik van 'raw' als marketingstrategie kan consumenten aanspreken die waarde hechten aan transparantie, echtheid en een gevoel van verbondenheid met de oorsprong van een product of dienst.

Voordelen van raw marketing

Door in te spelen op de trend van 'raw', kunnen marketeers een gevoel van vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij hun doelgroep. Het presenteert het merk of product op een manier waarmee het zich kan onderscheiden in een landschap vol met zwaar geproduceerde en vaak uniforme content. Hierdoor kunnen consumenten zich meer betrokken voelen bij het aankoopproces en zich sterker verbonden voelen met de authenticiteit van het merk.

Toepassing in contentcreatie

Binnen de wereld van contentcreatie, wordt 'raw' vaak geassocieerd met onbewerkte, ongescripte en spontane inhoud. Het kan gaan om beelden of video's die weinig tot geen nabewerking hebben ondergaan, of om verhalen en artikelen die een persoonlijke, ongefilterde kijk geven op een onderwerp of situatie. Dit soort content resoneert vaak goed bij het publiek vanwege de perceptie van authenticiteit en echtheid.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!