Xml

XML, afkorting voor eXtensible Markup Language, is een flexibel coderingssysteem gebruikt voor het structureren, opslaan en transporteren van data in marketing en webdevelopment.

Betekenis: xml

XML, dat staat voor eXtensible Markup Language, is een onafhankelijk coderingssysteem dat structureert, opslaat en vervoert data. De kracht van XML zit hem in zijn flexibiliteit. Je kunt het namelijk zien als een structureel blanco canvas dat jou de vrijheid geeft om je eigen tags en opmaakregels te creëren.

XML in marketing

Een veelvoorkomend gebruik van XML in marketing is voor het transporteren van data tussen verschillende systemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het importeren van productinformatie uit een externe database naar een webshop. Ook wordt XML gebruikt voor het delen van gegevens met affiliate marketingnetwerken en voor de creatie van sitemaps, die search engines helpen bij het crawlen en indexeren van websites.

Gedetailleerd en geordend

Een belangrijk kenmerk van XML is dat het zeer gedetailleerd en geordend is. Hierdoor kan het ingewikkeld en tijdrovend zijn om mee te werken, maar biedt het ook talloze mogelijkheden. Bovendien wordt XML ondersteund door vele programmeertalen, wat het een universeel en praktisch hulpmiddel maakt voor marketeers.

Conclusie

Hoewel het werken met XML enige technische kennis vereist, biedt het een krachtige en flexibele manier om gegevens te structureren en te delen. Of je nu gegevens wilt importeren, delen of simpelweg ordelijk wilt houden, XML is een tool die niet kan ontbreken in je marketingtoolkit.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!