Mobile only

Mobile only richt zich exclusief op mobiele gebruikers, optimaliserend voor smartphones en tablets.

Betekenis: mobile only

Met de term mobile only doelen we op strategieën en ontwerpen die exclusief gericht zijn op gebruikers van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. In een wereld waarin steeds meer mensen internet voornamelijk via hun mobiel benaderen, kiezen sommige bedrijven en merken ervoor om zich volledig te focussen op deze mobiele gebruikerservaring. Dit houdt in dat websites, apps en advertenties primair geoptimaliseerd worden voor mobiele schermen en functionaliteiten. Het mobile only concept erkent dat mobiele apparaten unieke eigenschappen hebben, zoals GPS en touchscreens, waarmee een meer persoonlijke en directe interactie met de gebruiker mogelijk is.

Voordelen van een mobile-only aanpak

Bij het omarmen van een mobile only strategie, kunnen bedrijven profiteren van de unieke mogelijkheden die mobiele apparaten bieden. Dit omvat een verbeterde gebruiksvriendelijkheid voor mobiele bezoekers, hogere betrokkenheid door middel van pushmeldingen en de mogelijkheid om locatiegebaseerde diensten aan te bieden. Daarnaast maakt een mobile only benadering het mogelijk om te profiteren van de hoge draagbaarheid van smartphones, die gebruikt kunnen worden op elk moment en elke plaats, waardoor de interactie met consumenten toeneemt.

Mobile-first vs. Mobile-only

Hoewel de termen mobile-first en mobile only vaak door elkaar worden gebruikt, is er een duidelijk verschil. Mobile-first betekent dat de mobiele ervaring als eerste wordt overwogen bij het ontwerpen, maar verzekert ook een goede werking op desktops. Mobile only daarentegen, richt zich uitsluitend op mobiele apparaten, met de gedachte dat de desktop ervaring ondergeschikt is of zelfs geheel overbodig kan zijn. Deze benadering kan vooral effectief zijn voor diensten en applicaties die typisch 'on-the-go' worden gebruikt, zoals maps, dating apps en bepaalde games.

Uitdagingen van mobile only

Een mobile only focus kan vele voordelen hebben, maar brengt ook bepaalde uitdagingen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen is het voldoen aan de verwachtingen van gebruikers die een naadloze ervaring verwachten ongeacht het apparaat. Daarom is het cruciaal om een grondig begrip van de doelgroep te hebben alvorens een mobile only benadering te kiezen. Tevens moet de performance en optimalisatie voor verschillende schermformaten en besturingssystemen constant in acht genomen worden voor de beste gebruikerservaring.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!