Json

JSON is een gestandaardiseerd dataformaat voor het uitwisselen van data tussen server en webtoepassingen, vaak gebruikt in marketing voor klantdata analyse.

Betekenis: JSON (JavaScript Object Notation)

JSON, kort voor JavaScript Object Notation, is een gestandaardiseerd dataformaat dat het mogelijk maakt om data tussen server en webtoepassing uit te wisselen. Het is taalonafhankelijk en kan gemakkelijk worden gelezen door zowel mensen als machines, waardoor het een populaire keuze is voor het uitwisselen van gegevens op het web.

Werking van JSON in marketing

In een marketingcontext wordt JSON vaak gebruikt voor het analyseren van klantdata en het personaliseren van marketingboodschappen. Het format maakt het mogelijk om complexe sets van gebruikersgegevens te structureren op een manier die gemakkelijk kan worden verwerkt en begrepen door marketingteams en software. Daarnaast vormt JSON de kern van veel marketing API's (Application Programming Interfaces), die het mogelijk maken om verschillende marketingtools, zoals e-maildiensten of CRM-systemen, te integreren en data uit te wisselen.

Voordelen van JSON

Naast de flexibiliteit en eenvoudige leesbaarheid biedt JSON nog tal van andere voordelen voor marketeers. Doordat het gestandaardiseerd is, kan het gebruikt worden in bijna elke programmeertaal, waardoor ontwikkelaars en marketeers niet gebonden zijn aan een specifieke taal. Bovendien is het lichtgewicht, wat betekent dat het minder bandbreedte vereist dan andere dataformats. Dit maakt JSON een kosteneffectieve optie voor het uitwisselen van grote hoeveelheden data.

Voor een dieper begrip van hoe JSON wordt gebruikt in combinatie met andere marketingtechnieken, verwijzen we je naar de pagina's over API.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!