Wikipedia

Wikipedia, 's werelds grootste online encyclopedie, speelt een belangrijke rol in marketing. De zichtbaarheid op Wikipedia kan meer websiteverkeer en naamsbekendheid opleveren.

Betekenis: Wikipedia

Wikipedia is niet een term die typisch geassocieerd wordt met marketing, maar het speelt toch een belangrijke rol binnen deze sector. Wikipedia is 's werelds grootste online encyclopedie, die iedereen kan lezen en bewerken. Het is een gemeenschap gedreven platform dat door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt om informatie op te zoeken.

Het belang van Wikipedia in marketing

Wikipedia is een enorm waardevolle bron van informatie en wordt door zoekmachines zoals Google vaak als topresultaat getoond. Dit betekent dat een pagina op Wikipedia mogelijk meer verkeer naar je website kan leiden. Daarnaast draagt een pagina op Wikipedia bij aan de online zichtbaarheid en reputatie van een merk of bedrijf.

Echter, Wikipedia heeft strikte richtlijnen inzake promotie en reclame. Het is niet bedoeld als marketingtool en het toevoegen van promotionele content of links kan leiden tot het verwijderen van je bijdragen. Daarom is het belangrijk om Wikipedia op een zorgvuldige en respectvolle manier te gebruiken.

Wikipedia en SEO

Hoewel de links op Wikipedia worden gemarkeerd als 'nofollow', wat betekent dat zoekmachines ze niet volgen voor het rangschikken van websites, vinden sommige SEO-experts dat een Wikipedia-pagina nog steeds kan bijdragen aan de SEO van een website. De theorie is dat Google het begrip van de inhoud van een website verbetert door semantische relaties en autoriteitssignalen, zoals links vanuit betrouwbare bronnen zoals Wikipedia.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!