Watermerk

Een watermerk is een uniek ontwerp in papier, afbeeldingen of video's als validatie en bescherming tegen ongeautoriseerd gebruik. Het versterkt de merkidentiteit en beschermt intellectueel eigendom.

Betekenis: Watermerk

Een watermerk is een kenmerkend ontwerp of patroon dat in papier, afbeeldingen of video's wordt ingevoegd ter validatie en bescherming tegen ongeautoriseerd gebruik. Dit unieke embleem, vaak bijna transparant, bewijst de echtheid van het document of beschermt digitale media tegen diefstal.

Hoe werkt een Watermerk?

Een watermerk wordt meestal toegevoegd in de productiefase van een document, of toegevoegd op digitale media via software. Het moet subtiel zijn, maar voldoende zichtbaar om de beoogde functies te dienen. Fysieke watermerken zijn meestal te zien als het papier tegen het licht wordt gehouden, terwijl digitale watermerken vaak zichtbaar zijn op het beeldscherm.

Watermerk in Marketing

In marketing kan een watermerk dienen om een merkidentiteit te versterken of om digitale inhoud te beschermen. Merken kunnen hun logo als watermerk op hun afbeeldingen en video's aanbrengen om hun aanwezigheid te benadrukken en ongeoorloofd gebruik te voorkomen. Het is een cruciaal hulpmiddel bij het beschermen van intellectueel eigendom en het behouden van merkconsistentie in verschillende media.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!