Cost per mille

Cost per mille, ook bekend als CPM, refereert naar de prijs die adverteerders betalen voor elke 1000 impressies van hun online advertentie.

Betekenis: cost per mille

Cost per mille, vaak afgekort als CPM, is een belangrijke term uit de wereld van online marketing. CPM staat voor de prijs die adverteerders per 1000 weergaves van hun advertentie betalen. Als je je bijvoorbeeld in de wondere wereld van digitale reclame begeeft, is het handig om te weten wat cost per mille betekent. De term is afgeleid van het Latijnse woord 'mille', dat duizend betekent.

Hoe werkt cost per mille?

Eenvoudig gezegd, bij een cost per mille model betaalt een adverteerder voor elke duizend keer dat zijn advertentie wordt weergegeven. Het is een manier om de kosten voor een reclamecampagne te berekenen en kan worden gebruikt om de effectiviteit van verschillende advertenties te vergelijken. Bijvoorbeeld, als een adverteerder $10 betaalt voor elke 1000 impressies, dan wordt dat beschouwd als een CPM van $10.

Waarom is cost per mille belangrijk?

Cost per mille is belangrijk omdat het adverteerders helpt begrijpen hoeveel ze betalen om hun advertentie aan een groot publiek te tonen. Dit kan helpen bij het bepalen van het budget voor een campagne en bij het meten van de efficiëntie van verschillende advertentiestrategieën. Bovendien kan het advertenties weergeven aan een groter publiek zonder dat de kosten de pan uit rijzen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!