Below the fold

'Below the fold' verwijst naar het gedeelte van een webpagina dat buiten het directe zicht van de gebruiker valt, tenzij er wordt gescrold of genavigeerd.

Betekenis: below the fold

De term 'below the fold' is ontleend uit de wereld van gedrukte kranten en nieuwstijdschriften en wordt tegenwoordig vooral gebruikt in webdesign en online marketing. Het verwijst naar het deel van de webpagina dat buiten het directe zicht van de gebruiker valt, tenzij er wordt gescrold of genavigeerd. Alles wat in één oogopslag op je scherm zichtbaar is, behoort tot het 'above-the-fold' deel.

Belang van below the fold

De positie van content 'below the fold' kan invloed hebben op gebruikersgedrag, website-engagement en uiteindelijk conversies. Het is een plek waar je het meest boeiende en relevante content kunt plaatsen om gebruikers te stimuleren om verder te scrollen. Ondanks dat 'above-the-fold' inhoud vaak als prominenter wordt beschouwd, speelt 'below the fold' ook een cruciale rol in het vasthouden van bezoekers en het uitnodigen tot interactie op je website.

Gebruik van below the fold in marketing

In online marketing kan 'below the fold' gebruikt worden voor het plaatsen van minder urgente of secundaire informatie, calls-to-action of advertenties. Vaak wordt er strategisch nagedacht over het plaatsen van elementen 'below the fold' om de klantreis te sturen en website engagement te verhogen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!