Paarse krokodil

Betekenis: paarse krokodil. Een metafoor uit de reclamewereld die verwijst naar bureaucratische en klantonvriendelijke procedures. Symboliseert overbodige complexiteit en gebrek aan flexibiliteit in organisaties. Stimuleert procesoptimalisatie en klantgerichtheid.

Betekenis: paarse krokodil

De term "paarse krokodil" is een metafoor uit de reclamewereld die verwijst naar bureaucratische en klantonvriendelijke procedures. Het komt voort uit een bekende reclame van een verzekeraar waarin een klant een absurde hoeveelheid formulieren moet invullen om een vergoeding te krijgen voor een gestolen fiets. In de reclame wordt de klant geconfronteerd met een medewerker die consequent verwijst naar de regels en procedures, terwijl hij een paarse krokodil op zijn bureau heeft staan.

De term "paarse krokodil" wordt gebruikt om een situatie te beschrijven waarin een organisatie onnodige bureaucratie of klantonvriendelijkheid creëert. Het symboliseert het gevoel van frustratie en onbegrip dat klanten kunnen ervaren wanneer ze te maken krijgen met ingewikkelde procedures en regels.

De paarse krokodil staat dus symbool voor de overbodige complexiteit en het gebrek aan flexibiliteit in veel organisaties. Het benadrukt het belang van een klantgerichte aanpak en het streven naar eenvoud en efficiëntie.

De term "paarse krokodil" wordt ook regelmatig gebruikt in de context van procesoptimalisatie en klantgerichtheid. Het is een herinnering voor organisaties om kritisch te kijken naar hun eigen procedures en systemen en te streven naar meer eenvoud en gebruiksgemak voor hun klanten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!