Ansoffmodel

Het ansoffmodel is een strategisch marketingtool dat bedrijven helpt bij het bepalen van hun groeistrategieën door de focus te leggen op bestaande of nieuwe markten en producten.

Betekenis: ansoffmodel

Het ansoffmodel, ook wel bekend als het product/markt groeimodel, is een krachtig strategisch marketingtool bedacht door Igor Ansoff. Het biedt een raamwerk aan bedrijven om hun groeistrategieën in overweging te nemen door zich te concentreren op of ze zich richten op bestaande of nieuwe markten, met bestaande of nieuwe producten.

De vier strategieën van het ansoffmodel

De vier combinaties in het ansoffmodel zijn: marktpenetratie (bestaande markten, bestaande producten), productontwikkeling (bestaande markten, nieuwe producten), marktontwikkeling (nieuwe markten, bestaande producten) en diversificatie (nieuwe markten, nieuwe producten). Elk van deze strategieën vertegenwoordigt een ander niveau van risico voor het bedrijf.

Het belang van het ansoffmodel

Het ansoffmodel helpt bedrijven bij het bepalen van zowel de richting als de methode van hun groei. Het helpt bij het identificeren van mogelijke groeikansen en de risico's die daarmee gepaard gaan. Het is een waardevol instrument voor zowel het beoordelen van de huidige situatie van een bedrijf als het plannen voor toekomstige groei.

ansoffmodel in de praktijk

Bedrijven gebruiken het ansoffmodel om hun marketingstrategie en business plannen op te bouwen. Ze combineren de vier strategieën afhankelijk van hun markt, concurrenten, capaciteiten en doelstellingen. Het model is zo flexibel dat het tweemaal kan worden toegepast: eenmaal om op korte termijn tactieken te bepalen, en een tweede keer om op de lange termijn strategieën te plannen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!