Single sign on

Single sign on is een techniek die het inlogproces vereenvoudigt. Gebruikers hoeven slechts eenmaal hun inloggegevens in te voeren om toegang te krijgen tot meerdere applicaties of websites.

Betekenis: single sign on

Single sign on, of SSO, is een techniek die door bedrijven wordt gebruikt om het login proces voor hun gebruikers te vereenvoudigen. Met single sign on hoeven gebruikers slechts één keer hun credenties in te voeren om toegang te krijgen tot meerdere applicaties of websites. Dit maakt SSO een populair hulpmiddel voor grote organisaties met meerdere intern gebruikte systemen of voor bedrijven die verschillende online diensten aanbieden.

Voordelen van single sign on

Single sign on komt met een set van voordelen. Ten eerste verbetert het de user experience, omdat gebruikers minder wachtwoorden hoeven te onthouden en minder vaak hoeven in te loggen. Daarnaast kan het bijdragen aan de beveiliging, omdat het risico van een datalek vermindert als er minder wachtwoorden zijn om te stelen. Bovendien kan SSO de productiviteit verhogen door minder tijd te besteden aan het doorlopen van verschillende login processen.

Werking van single sign on

Single sign on werkt door een centrale server te creëren die alle login informatie bijhoudt. Wanneer een gebruiker inlogt bij één applicatie, wordt deze informatie doorgegeven aan de centrale server. Vervolgens krijgt de gebruiker toegang tot de andere applicaties zonder opnieuw in te loggen. Dit is allemaal mogelijk dankzij SSO-protocollen die deze naadloze overdracht van login informatie mogelijk maken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!