Fiscale jaarruimte

Fiscale jaarruimte is het bedrag dat je belastingvrij mag reserveren voor je pensioen, gebaseerd op inkomen en opbouw.

Betekenis: fiscale jaarruimte

De fiscale jaarruimte wijst op de mogelijkheid voor individuen om een bepaald bedrag belastingvrij te sparen of te beleggen voor hun pensioen. Het is een door de overheid ingestelde regel die bedoeld is om mensen te stimuleren zelfstandig een aanvulling op hun pensioen te verzamelen.

Hoe werkt het? Ieder jaar mag je een maximaal bedrag van je inkomen opzijzetten voor later, wat dan niet meetelt voor de inkomstenbelasting die je dat jaar moet betalen. Dit bedrag wordt berekend op basis van je verzamelinkomen en de reeds opgebouwde pensioenrechten. Heb je in het verleden niet volledig gebruikgemaakt van deze ruimte, dan kun je dit herstellen met de reserveringsruimte. Dit geeft je de kans om ook over voorgaande jaren belastingvriendelijk te sparen voor je oude dag.

De fiscale jaarruimte is een nuttige tool voor ZZP'ers, ondernemers en werknemers zonder pensioenregeling, maar ook voor diegenen die simpelweg hun pensioen willen aanvullen. Het is belangrijk om je persoonlijke fiscale jaarruimte correct te berekenen, omdat het kan bijdragen aan een comfortabel pensioen zonder zorgen over belastingen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!