Bartering

Bartering is het ruilen van producten of diensten zonder gebruik van geld, een strategie die bedrijven helpt om kosten te besparen en hun marketinginspanningen te versterken.

Betekenis: Bartering

In de marketing is het begrip 'bartering' een oude maar doeltreffende term. De betekenis van bartering is simpel gezegd het ruilen van producten of diensten zonder gebruik te maken van geld. Het is een soort ruilhandel waarbij bijvoorbeeld een dienst wordt aangeboden in ruil voor een ander product of dienst.

Voorbeelden van Bartering

Een bedrijf kan bijvoorbeeld advertentieruimte aanbieden in ruil voor het designen en drukken van nieuwe visitekaartjes. Ook kan het bijvoorbeeld gebeuren dat twee bedrijven producten uitwisselen om zo hun assortiment te vergroten zonder geld uit te geven. Bartering kan dus een effectieve manier zijn om middelen uit te wisselen en kosten te besparen.

Bartering in de Moderne Marketing

Ook in de moderne marketing wordt bartering nog steeds gebruikt. Met name bedrijven die starten of een lastige financiële periode kennen, kunnen baat hebben bij bartering. Het geeft hen de kans om middelen te verkrijgen of diensten te ontvangen zonder direct geld te hoeven betalen. Dit kan het verschil maken en bedrijven net dat extra duwtje in de rug geven om toch hun doelen te bereiken.

Voordelen en Nadelen van Bartering

Bartering heeft meerdere voordelen zoals het besparen op kosten, het verkrijgen van toegang tot nieuwe markten en het benutten van overcapaciteit. Echter, het heeft ook enkele nadelen zoals de uitdaging om gelijkwaardige ruilpartners te vinden en de noodzaak voor overleg en onderhandeling. Ondanks deze nadelen, blijft bartering een interessante strategie voor bedrijven om hun marketinginspanningen te versterken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!