Bestaansrecht

Bestaansrecht in marketing verwijst naar de unieke waarde of bijdrage die een merk of product levert in zijn markt, vaak gerelateerd aan het vervullen van specifieke consumentenbehoeften.

Betekenis: bestaansrecht

In de wereld van marketing verwijst de term 'bestaansrecht' naar de relevante waarde of bijdrage die een merk of product levert in zijn specifieke markt. Hierbij gaat het niet alleen om het simpelweg bestaan of het verkopen van een product of dienst, maar om het vervullen van een specifieke behoefte of het oplossen van een specifiek probleem dat de consument heeft.

Waarom is bestaansrecht belangrijk?

Bestaansrecht is een cruciaal concept in marketing omdat het de basis vormt voor de relevantie van een merk of product. Zonder bestaansrecht zou een product of dienst weinig tot geen waarde hebben voor de consument. Het is daarom belangrijk voor marketeers om duidelijk te definiëren wat het bestaansrecht van hun merk of product is en hoe dit waarde levert aan hun doelgroep.

Bestaansrecht en positionering

Bestaansrecht is nauw verbonden met de term positionering. Positionering gaat over hoe een merk zich onderscheidt van zijn concurrenten in de perceptie van de consument. Het bestaansrecht van een merk of product vormt de basis voor zijn unieke positionering in de markt.

Hoe stel je het bestaansrecht van een merk vast?

Om het bestaansrecht van een merk te bepalen, moet je eerst de behoeften en problemen van je doelgroep begrijpen. Vervolgens kun je nadenken over hoe je merk deze behoeften kan vervullen of deze problemen kan oplossen. Dit vereist vaak marktonderzoek en een grondige analyse van de concurrentie. Het uiteindelijke bestaansrecht van je merk zou idealiter een uniek verkoopargument (USP) moeten zijn dat het onderscheidt van zijn concurrenten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!