Blocatie

Een blocatie verwijst naar een locatie die mogelijk niet de meest premium of gewenste is, maar nog steeds waardevol kan zijn, vaak vanwege lagere kosten of een specifieke doelgroep in de omgeving.

Betekenis: blocatie

Een blocatie is een term die vaak wordt gebruikt in de wereld van vastgoed en marketing om een locatie te beschrijven die niet de meest gewenste of topklasse positie heeft, maar nog steeds van interessante waarde is. Denk aan een winkel in een minder drukke straat of een bedrijf dat is gevestigd buiten het centrum van de stad. Hoewel deze locaties misschien niet de allerbeste ligging, bereikbaarheid of zichtbaarheid hebben, kunnen ze nog steeds aantrekkelijk zijn vanwege bijvoorbeeld lagere kosten of een specifieke doelgroep in de omgeving.

Belang van blocaties in marketing

Blocaties bieden zowel uitdagingen als kansen voor marketeers. Hoewel een bedrijf op een blocatie in eerste instantie misschien minder voetverkeer en zichtbaarheid heeft in vergelijking met een bedrijf op een A-locatie, kunnen de lagere kosten van een blocatie en de potentie om een specifiek publiek aan te trekken het toch tot een goede keuze maken. Dit vereist echter wel strategische planning en een goed begrip van de doelgroep en het gebied. In dit opzicht wordt vaak een beroep gedaan op marktonderzoek om de ins en outs van de locatie en zijn potentiële klanten te begrijpen.

Voordelen van blocaties

Een van de belangrijkste voordelen van een blocatie is dat de huur- of koopprijs vaak lager is dan die van een a-locatie. Dit kan voor startende ondernemers of kleinere bedrijven een kostenefficiëntere optie zijn. Bovendien kunnen blocaties in opkomende gebieden liggen die in de toekomst kunnen groeien en ontwikkelen tot a-locaties. Het is dus belangrijk om het potentieel van blocaties niet over het hoofd te zien en een SWOT-analyse kan daarbij een handig hulpmiddel zijn.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!