Contextuele advertentie

Contextuele advertentie is een type digitale reclame die relevant is voor de content van een webpagina of het gedrag van een gebruiker, waardoor de gebruikerservaring verbetert.

Betekenis: Contextuele advertentie

De term contextuele advertentie verwijst naar het type digitale reclame dat relevant is voor de content van een webpagina of naar het gedrag van een gebruiker. Het is gebaseerd op de effectieve samenhang tussen de gegeven content en de gepresenteerde advertentie. De theorie is dat gebruikers meer zullen reageren op advertenties die verband hebben met hun interesses of de informatie die ze lezen.

Hoe werkt Contextuele-Advertentie?

Een contextuele advertentie wordt getoond op basis van trefwoorden of onderwerpen die gevonden worden op een webpagina. Contextuele advertentiesystemen zoals Google's AdSense, werken door een analyse uit te voeren van de content op een webpagina en vervolgens advertenties te serveren die relevant zijn voor deze content. Dit maakt de advertenties relevant en aantrekkelijk voor de lezer.

Bijvoorbeeld, stel dat een gebruiker een blog leest over gezond eten en dieet. Een contextuele advertentie op deze pagina kan dan een advertentie zijn voor een nieuwe gezondheidsbewuste kookboek of een maaltijd bezorgservice.

Voordelen van Contextuele-Advertentie

Contextuele advertenties bieden verschillende voordelen. Ten eerste bereikt het een geïnteresseerd publiek, wat de kans groter maakt dat ze reageren op de advertentie. Ten tweede, omdat de advertenties gerelateerd zijn aan de content die de gebruiker aan het lezen is, wordt het minder waarschijnlijk als storend beschouwd. Ze verbeteren de gebruikerservaring en kunnen leiden tot hogere click-through-rates (CTR's) en conversieratio's.

Voor meer gedetailleerde informatie over andere marketingtermen zoals targeting, kunt u onze andere pagina's bekijken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!