Bruto toegevoegde waarde

Een economische indicator van de waarde die een bedrijf toevoegt door het verschil tussen opbrengsten en externe kosten.

Betekenis: Bruto toegevoegde waarde

Bruto toegevoegde waarde is een economische maatstaf die laat zien hoeveel waarde een bedrijf of sector toevoegt aan zijn producten en diensten. Het is eigenlijk het verschil tussen de totale opbrengsten en de kosten van externe goederen en diensten die nodig zijn om die opbrengsten te genereren. Dus, als een bedrijf meubels maakt, is de bruto toegevoegde waarde het bedrag dat overblijft na aftrek van de kosten voor hout, schroeven en andere ingekochte materialen die essentieel zijn om de meubels te produceren.

Waarom is Bruto toegevoegde waarde belangrijk?

Bruto toegevoegde waarde speelt een cruciale rol in de economie omdat het ons helpt begrijpen hoeveel een bepaalde industrie of sector bijdraagt aan het Bruto Binnenlands Product (BBP). Voor marketeers en bedrijfseigenaren biedt het inzicht in de financiële gezondheid van hun organisatie en hun efficiëntie bij het creëren van waarde. Deze informatie is essentieel voor het maken van strategische beslissingen rond budgettering, prijsstelling en investeringen.

Toepassing in de praktijk

In de praktijk gebruiken bedrijven Bruto toegevoegde waarde om hun winstgevendheid te analyseren en te vergelijken met concurrenten. Het helpt managers ook bij het vaststellen van prijsstrategieën en het identificeren van gebieden waar kosten verminderd of efficiëntie verbeterd kan worden. Daarnaast is het een nuttige indicator voor investeerders en aandeelhouders om de potentie en de groei van een bedrijf te beoordelen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!