Cloaking

Cloaking is een online marketingtechniek waarbij de inhoud voor de zoekmachine en de gebruiker verschilt, met als doel een hogere positie in zoekresultaten te behalen.

Betekenis: Cloaking

Cloaking, ofwel 'verhullen', is een techniek binnen online marketing waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen de inhoud die wordt gepresenteerd aan de zoekmachine en de inhoud die gezien wordt door gebruikers. Dit wordt meestal gedaan om een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines te behalen.

Hoe werkt cloaking?

Bij cloaking detecteert de server van een website of het verzoek komt van een gebruiker of van een zoekmachine. Wanneer het verzoek komt van een zoekmachine, toont de server inhoud die is geoptimaliseerd voor zoekmachines, vaak vol met trefwoorden. Als het verzoek echter komt van een gewone gebruiker, toont de server de 'echte' inhoud die is bedoeld voor de gebruiker om te zien.

De impact van Cloaking

Hoewel cloaking kan lijken als een aantrekkelijke techniek om hoger te scoren in zoekresultaten, is het belangrijk te weten dat het in strijd is met de richtlijnen van de meeste zoekmachines, waaronder Google. Websites die betrapt worden op het gebruik van cloaking riskeren zware sancties, waaronder een volledige verwijdering uit de zoekresultaten.

Conclusie

Ondanks het mogelijke kortetermijnvoordeel, is cloaking een riskante techniek die uiteindelijk kan leiden tot meer schade dan goed. Het wordt sterk aangeraden zich te houden aan zoekmachinevriendelijke methoden voor SEO om duurzaam succes te bereiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!