Discounter

Een 'discounter' is een detailhandelaar die producten of diensten tegen lagere prijzen aanbiedt dan de concurrentie, meestal door in bulk in te kopen en bedrijfskosten te minimaliseren.

Betekenis: Discounter

De marketingterm 'discounter' verwijst naar een detailhandelaar of winkel die producten of diensten aanbiedt tegen lagere prijzen dan de concurrentie. Deze verkooppunten richten zich op de prijsbewuste klant en houden hun prijzen laag door het minimaliseren van andere bedrijfsuitgaven zoals service, decoratie en verblijfplaats.

Hoe werken Discounters?

Discounters kunnen de laagste prijzen bieden omdat ze in bulk aankopen, een beperkt assortiment hebben, lagere bedrijfskosten hebben en vaak de overhead kosten verlagen. Ze zijn in staat om veel verschillende producten aan te bieden tegen lage prijzen doordat ze grote hoeveelheden van een bepaald artikel inkopen. Dit is een voorbeeld van het economische principe van schaalvoordeel, dat stelt dat de kosten per eenheid afnemen als de hoeveelheid die geproduceerd of gekocht wordt toeneemt.

Het effect van Discounters op de markt

Trend bij de consument richting waardegerichte winkelen heeft het succes van de discounters in de hand gewerkt. Consumenten zijn tegenwoordig meer bereid te shoppen bij discounters, wat de concurrentie op de markt heeft doen toenemen. Andere detailhandelaren worden gedwongen om hun prijzen en bedrijfsmodellen aan te passen om te kunnen concurreren.

Het is belangrijk om te vermelden dat prijsbepaling een cruciale rol speelt in het succes van een discounter. Het gaat om het vinden van de beste balans tussen het bieden van waar voor hun geld en het behalen van voldoende marges om winstgevend te blijven. Dit maakt prijsbepaling een verplichte vaardigheid voor elke discounter.

Voorbeelden van Discounters

Globaal bekende voorbeelden van discounters zijn onder andere Aldi, Lidl en Walmart. Deze retailers hebben zich met succes gevestigd op de markt door het aanbieden van producten tegen lage prijzen, waarmee ze sterke concurrerende posities hebben opgebouwd.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!