Conversational commerce

Interactief online zakendoen via chat en AI voor een gepersonaliseerde shopervaring en efficiënte klantinteractie.

Betekenis: conversational commerce

Conversational commerce verwijst naar een interactieve manier van online zakendoen waarbij bedrijven communicatiekanalen zoals chat, messaging apps of stemgestuurde assistenten gebruiken om direct met klanten in gesprek te gaan. Het is niet enkel een kanaal voor klantenservice, maar strekt zich uit tot het hele koopproces. Klanten kunnen producten ontdekken, vragen stellen, advies krijgen en zelfs aankopen doen, allemaal binnen een chatgesprek.

Voordelen van conversational commerce

Dit concept biedt verschillende voordelen. Ten eerste, het zorgt voor een persoonlijker en meer betrokken winkelervaring. Ten tweede, het is snel en gemakkelijk; klanten kunnen shoppen en informatie opvragen zonder een website uitvoerig te hoeven doorzoeken. Ten derde, het biedt ondernemers waardevolle inzichten in klantvoorkeuren en gedrag, wat kan leiden tot verbeterde klantenservice en productaanbod.

Toepassingen in de praktijk

Ondernemingen passen conversational commerce toe via verschillende platformen, zoals Facebook Messenger, WhatsApp, live chats op de website, en zelfs via spraakassistenten zoals Amazon's Alexa of Google Assistant. Bots en AI-gestuurde technologieën spelen hierbij vaak een ondersteunende rol, waardoor de interacties schaalbaar en efficiënt blijven.

Toekomst van conversational commerce

De verwachting is dat conversational commerce de komende jaren alleen maar zal toenemen, aangezien technologieën verder ontwikkelen en consumenten op zoek blijven naar gemakkelijker en meer gepersonaliseerde manieren om online te winkelen. Bedrijven die deze trend omarmen, kunnen een sterkere relatie met hun klanten opbouwen en hun verkopen op deze manier potentieel verhogen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!