Avg

AVG is EU-wetgeving voor privacybescherming, vereist zorgvuldige omgang met persoonsgegevens door organisaties.

Betekenis: avg

De afkorting avg staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming, wat in het Engels bekend is als de General Data Protection Regulation (GDPR). Deze wetgeving is van toepassing binnen de gehele Europese Unie en heeft als doel om de privacy van individuen te beschermen. In de marketingcontext betekent dit dat organisaties zorgvuldig dienen om te gaan met persoonsgegevens, zoals naam, adres en e-mailadres. Consumenten hebben onder de avg meer rechten met betrekking tot hun persoonlijke informatie, wat impliceert dat marketeers transparant moeten zijn over de verzameling en het gebruik van klantgegevens, en alleen marketingacties mogen uitvoeren met expliciete toestemming.

Naleving van de avg is essentieel voor bedrijven om hoge boetes te vermijden en het vertrouwen van klanten te behouden. De implementatie van deze regels heeft een aanzienlijke impact op hoe bedrijven marketingcampagnes ontwikkelen, met een sterkere noodzaak voor data management en klantgerichte benaderingen. Het zorgt er ook voor dat marketeers creatiever moeten zijn in het aantrekken en engageren van consumenten op een manier die zowel effectief als ethisch verantwoord is.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!