Heatmap

Een heatmap is een grafische weergave van data waarbij kleuren de individuele waarden aangeven. Het geeft inzicht in de activiteiten en gedrag van websitebezoekers.

Betekenis: heatmap

Een heatmap is een grafische weergave van gegevens waarin de individuele waarden worden weergegeven door kleuren. In marketing wordt deze term vaak gebruikt in context van website-analytics. Een heatmap kan hotspots aantonen waar gebruikers op je website het meest op klikken of hun muis bewegen, door verschillende kleuren op je websitepagina te gebruiken. Hierdoor krijg je een visuele 'hittekaart' van gebruikersactiviteit.

Waarom zijn heatmaps belangrijk in marketing?

Heatmaps zijn ontzettend nuttig om inzicht te krijgen in waar bezoekers zich op je website bevinden, hun gedrag en interacties. Zo kun je zien welke gebieden de meeste aandacht trekken en welke over het hoofd worden gezien. Deze informatie kan worden gebruikt om de gebruikerservaring en de effectiviteit van je website te verbeteren, wat resulteert in verhoogde betrokkenheid en conversies.

Hoe werkt een heatmap?

Een heatmap verzamelt en verwerkt gegevens over waar gebruikers op je website klikken of hun muis bewegen. Meestal hebben gebieden met de meeste activiteit warmere kleuren zoals rood en oranje, terwijl minder actieve gebieden koele kleuren zoals blauw en paars hebben. De intensiteit van de kleur op verschillende delen van de pagina geeft de mate van gebruikersactiviteit op die delen van je website aan. Zo kun je de effectiviteit van verschillende elementen en layout van je website evalueren en de nodige aanpassingen maken om je webprestaties te verbeteren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!