Vlekkenplan

Een vlekkenplan is een strategisch schema dat de productindeling in een winkel voorstelt, met als doel de zichtbaarheid en verkoop van goederen te verhogen.

Betekenis: Vlekkenplan

Het vlekkenplan is een efficiënte strategische tool in de marketingwereld. Simpel gezegd, is een vlekkenplan een schema dat de indeling van producten in een winkel presenteert. Het doel van dit plan is om zowel de zichtbaarheid als de verkoop van goederen te verhogen. Dit schematische overzicht is doorgaans ontworpen door VIS-specialisten (Visual Merchandising) met een duidelijk inzicht in consumentengedrag, winkelstroom en productprioriteit.

Hoe een vlekkenplan wordt gemaakt

Om een effectief vlekkenplan te creëren, worden er vaak verschillende stappen gevolgd. Ten eerste worden de producten geïdentificeerd die het meest winstgevend zijn en daarom de belangrijkste posities binnen het plan verdienen. De tweede stap betreft het analyseren van consumentenverkeerspatronen binnen de winkel. Dit helpt bij het bepalen van de meest effectieve plekken om belangrijke producten te plaatsen. Tot slot stelt men een voorgestelde productindeling samen aan de hand van deze inzichten.

Belang van een vlekkenplan in marketing

Vanuit marketingperspectief speelt een vlekkenplan een cruciale rol op verscheidene manieren. Of je het nu hebt over het verbeteren van de winkelervaring van klanten, het verhogen van de verkoop of het verbeteren van de zichtbaarheid van het merk - een goed geïmplementeerd vlekkenplan draagt bij aan dit alles en nog veel meer. Het is daarom belangrijk voor bedrijven om voldoende tijd en middelen te investeren in de ontwikkeling van een goed doordacht vlekkenplan.

Interesse om meer te leren over essentiële marketingtermen? Bekijk dan onze andere pagina's binnen de marketingtermen sectie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!