Scrum

Scrum is een raamwerk voor projectmanagement om complexe projecten op te delen in behapbare taken. Het bevordert flexibiliteit, snelle aanpassing en samenwerking binnen teams.

Betekenis: scrum

Scrum is een raamwerk voor projectmanagement dat in de jaren '80-90 is geïntroduceerd door Ken Schwaber en Jeff Sutherland. Desondanks kom je deze term vaak tegen in de huidige moderne marketingwereld. Het idee achter scrum is om een complex project op te delen in kleinere behapbare taken die worden opgenomen in zogenaamde 'sprints'.

Werkwijze van scrum

In scrum werken teams autonoom op een iteratieve manier naar het projectdoel. Elk teamlid heeft een specifieke rol zoals de Scrum Master, Product Owner of gewoon een teamlid. Ze plannen, organiseren en evalueren hun werk in reguliere bijeenkomsten, ook wel ceremonies genoemd. Dit helpt het team om flexibel te blijven en zich snel aan te passen aan nieuwe inzichten of vereisten.

Scrum en marketing

Binnen de marketingcontext kan het scrumproces helpen om snel te anticiperen op veranderingen in de markt. Omdat elk teamlid actief betrokken is bij het plannen en beoordelen tijdens de sprints, is het mogelijk om snel en effectief te reageren op nieuwe trends en kansen. Bovendien moedigt de collaboratieve aard van scrum aan tot innovatie en voortdurende verbetering. Daarmee is scrum een krachtige tool voor elke moderne marketeer die zich wilt onderscheiden in een snel veranderende wereld.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!