Paarsebroek

'paarsebroek' is een term in marketingjargon die verwijst naar iemand die zich te veel richt op imago en presentatie, vaak ten koste van meetbare resultaten.

Betekenis: paarsebroek

In marketingjargon, is een 'paarsebroek' een persoon die dure en ingewikkelde marketingplannen maakt die geen tastbare resultaten leveren. Deze term komt voort uit het stereotype van marketeers die te veel aandacht besteden aan het imago en de presentatie, vaak te herkennen aan hun paarse broeken, maar minder aan de daadwerkelijke resultaten.

Gebruik van de term paarsebroek

Het gebruik van de term 'paarsebroek' is meestal niet vleiend en wordt over het algemeen gebruikt om kritiek uit te oefenen op marketingactiviteiten die als zinloos of ineffectief worden beschouwd. Het wordt vaak in verband gebracht met traditionele marketingmethoden die niet voldoende rekening houden met de moderne digitale marketingtrends zoals guerrillamarketing.

Hoe je geen paarsebroek wordt

Om te voorkomen dat je als een 'paarsebroek' wordt gezien, is het belangrijk om actueel te blijven met de nieuwste marketingtrends en -technieken. Blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen in digitale marketing, meet de effectiviteit van je marketinginitiatieven en pas je strategieën dienovereenkomstig aan. In plaats van je te concentreren op het imago, focus je op het leveren van echte, meetbare resultaten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!