Promo

Promo verwijst naar marketingactiviteiten die product- of merkbekendheid vergroten en verkoop stimuleren.

Betekenis: promo

Promo is de verkorte term voor promotie en verwijst naar alle soorten marketingactiviteiten die erop gericht zijn om de aandacht te vestigen op een product, dienst, merk of evenement. Deze activiteiten hebben als doel de verkoop te stimuleren en de bekendheid bij het publiek te verhogen. Typische promo-acties zijn speciale kortingen, coupons, samples, wedstrijden, en reclamecampagnes op verschillende mediakanalen. Creatief, pakkend en vaak tijdelijk van aard, zijn promo's een belangrijk instrument om de markt te bewerken en de betrokkenheid van de consument te versterken.

Hoe werkt promo?

Promotiecampagnes gebruiken vaak een mix van traditionele en digitale mediakanalen om hun bericht te verspreiden. Dit kan TV en radio reclame omvatten, maar ook online advertenties, social media posts en influencer samenwerkingen. Door een aantrekkelijk aanbod te presenteren, probeert een promo de interesse van potentiële kopers te prikkelen en hen aan te zetten tot een aankoop. Effectieve promo's zijn doorgaans goed getimed, gericht op de juiste doelgroep en zorgvuldig afgestemd op de merkboodschap.

Voorbeelden van succesvolle promo's

Promo's kunnen variëren van grootschalige nationale campagnes tot kleine lokale evenementen. Een bekend voorbeeld is 'Black Friday', waar winkels enorme kortingen aanbieden om de verkoop tijdens de start van het vakantieseizoen te stimuleren. Een ander voorbeeld is een 'buy one, get one free'-aanbieding, waarmee klanten extra waarde krijgen voor hun aankoop. Of het nu gaat om het introduceren van een nieuw product of het revitaliseren van een bestaand merk, promo's zijn een essentieel en dynamisch onderdeel van de marketingmix.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!