Instoremarketing

Instoremarketing is een marketingstrategie uitgevoerd op fysieke verkooppunten met als doel het koopgedrag van consumenten te beïnvloeden. Technieken omvatten productpositionering, live demonstraties, en shop-in-shop omgevingen.

Betekenis: instoremarketing

Instoremarketing verwijst naar marketingactiviteiten die direct in winkels of andere fysieke verkooppunten worden uitgevoerd. Het doel van instoremarketing is het beïnvloeden van het koopgedrag van de consument, direct op de plek waar de aankoopbeslissing wordt gemaakt. Dit kan worden bereikt door verschillende strategieën en technieken toe te passen, zoals speciale aanbiedingen, productdemonstraties, visuele merchandising en salespromoties.

Instoremarketing technieken

Er zijn verschillende technieken en methoden die in instoremarketing worden gebruikt om de verkoop te stimuleren. Enkele veelgebruikte technieken zijn bijvoorbeeld het positioneren van producten op ooghoogte om de zichtbaarheid te vergroten, het gebruik van aantrekkelijke kleuren en verpakkingen, het organiseren van live demonstraties of proeverijen en het creëren van aantrekkelijke shop-in-shop omgevingen.

Het belang van instoremarketing

Vaak worden aankoopbeslissingen door consumenten op het laatste moment en op basis van impuls gemaakt. Met instoremarketing kunnen merken en retailers deze impulsaankopen stimuleren door een aantrekkelijke en overtuigende winkelervaring te creëren. Hierbij wordt de focus gelegd op het trekken van aandacht, het stimuleren van interesse en het aanzetten tot actie. Uiteindelijk draagt instoremarketing bij aan het versterken van de merkbeleving, het verhogen van de klanttevredenheid en het verbeteren van de verkoopresultaten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!