Zachte conversie

Een zachte conversie is een actie van een bezoeker op je website die inzicht geeft in hun betrokkenheid bij je merk, maar niet direct een verkoop genereert.

Betekenis: zachte conversie

Iedereen in de wereld van online marketing praat over conversies, of het nu gaat over het converteren van een websitebezoeker in een koper of van een prospect in een klant. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een 'zachte conversie'? Een zachte conversie, in tegenstelling tot een 'harde conversie', gaat niet direct over het maken van een verkoop, maar het is wel een waardevolle actie van een prospect of klant op je website.

Wat is een zachte conversie?

Als iemand je website bezoekt en zich aanmeldt voor je nieuwsbrief, een e-book downloadt, zich registreert voor een webinar, of zelfs gewoon meer tijd besteedt aan het lezen van je blogposts, zijn dit allemaal voorbeelden van zachte conversies. Deze acties kunnen waardevolle inzichten verschaffen over je publiek en hun betrokkenheid bij je merk. Zij kunnen je helpen dialoog te beginnen en relaties op te bouwen, evenals je sales funnel verder te optimaliseren.

Waarom is zachte conversie belangrijk?

Zachte conversies zijn een belangrijk onderdeel van je online marketingstrategie omdat ze je helpen sneller en effectiever op de behoeften van je publiek te reageren. Ze geven je waardevolle data over je prospects en klanten, die je kunt gebruiken om je marketing- en salesstrategieën verder aan te scherpen.

Het verschil tussen harde en zachte conversies

Hoewel beide vormen van conversie belangrijk zijn, richten harde conversies zich meestal op de kortetermijnverkoop, terwijl zachte conversies zich meer richten op de lange termijn, zoals het opbouwen van relaties en het genereren van merkbetrokkenheid. Denk eraan dat een succesvolle marketingfunnel een combinatie zou moeten zijn van beide.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!