Stay out pricing

Stay out pricing is een prijsstrategie die bedrijven toepassen om concurrentie buiten hun marktsegment te houden, waarbij ze hun prijzen bewust zo laag instellen dat potentiële concurrenten niet kunnen concurreren.

Betekenis: stay out pricing

Stay-Out-Pricing is een specifieke prijszetting tactiek die bedrijven gebruiken om de concurrentie buiten hun markt te houden. Het is gebaseerd op de theorie dat een bedrijf een prijs kan instellen die zo laag is dat het voor een concurrent niet levensvatbaar zou zijn om te proberen binnen te komen en marktaandeel te winnen.

Hoe werkt stay out pricing?

De strategie achter Stay-Out-Pricing werkt als volgt: een bedrijf verlaagt bewust zijn prijzen tot een punt waarop potentiële concurrenten niet kunnen concurreren. Deze tactiek is effectief omdat het nieuwkomers ontmoedigt te betreden met een lagere prijs als hun voornaamste verkooppunt.

Wanneer wordt stay out pricing toegepast?

Stay-Out-Pricing wordt vaak toegepast in industrieën waar de instapkosten hoog zijn. Het wordt ook gebruikt wanneer een bedrijf een sterke positie in de markt heeft en deze wil behouden. Het kan echter resulteren in lagere winsten op de korte termijn aangezien het bedrijf zijn prijzen verlaagd heeft om de concurrentie af te weren.

Voordelen van stay out pricing

Naast het beschermen van marktaandeel, kan Stay-Out-Pricing ook helpen om de merkloyaliteit te versterken. Dit komt omdat de lage prijzen de klanten ten goede komen, wat op zijn beurt kan leiden tot een sterke klantentrouw.

Nadelen van stay out pricing

Hoewel Stay-Out-Pricing meerdere voordelen heeft, heeft het ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat het kan leiden tot een prijzenoorlog. Bovendien kunnen de lagere prijzen ook leiden tot minder winst op korte termijn.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!