Spam

Spam verwijst naar de overvloed aan ongewenste, massaal verstuurde berichten, vaak voor reclamedoeleinden. Het begrip komt uit een Monty Python sketch en kan een ernstige overlast zijn.

Betekenis: Spam

Spam is de marketingterm die wordt gebruikt om ongewenste, meestal elektronische berichten te beschrijven die in grote hoeveelheden worden verzonden. Zulke berichten, genaamd spam, worden vaak gebruikt voor reclamedoeleinden.

Waar komt spam vandaan?

De term 'spam' is afkomstig van een sketch van de komediegroep Monty Python, waarin het woord 'spam' (een merk ingeblikt vlees) herhaaldelijk en op opdringerige wijze wordt genoemd. Dit is overgenomen in de digitale wereld om de opdringerige en ongewenste berichten te beschrijven.

Waarom is spam een probleem?

Spam kan een ernstige overlast zijn voor de ontvanger. Het neemt niet alleen tijd in beslag om door ongewenste berichten te filteren, maar het kan ook de prestaties van netwerken en e-maildiensten beïnvloeden. Bovendien kunnen spamberichten vaak schadelijke links of bijlagen bevatten die bedoeld zijn om schadelijke software te verspreiden of gevoelige informatie te stelen.

Hoe om te gaan met spam?

Er zijn verschillende manieren om met spam om te gaan. Veel e-mailsystemen hebben ingebouwde spamfilters die berichten kunnen markeren of verplaatsen naar een speciale 'spam'-folder. Het is ook belangrijk om nooit te reageren op spam, omdat dit de afzender alleen maar bevestigt dat jouw e-mailadres actief is.

Spam volgens de wet

In veel landen zijn er wetten en regelgevingen ter bescherming tegen spam. In Europa moeten bedrijven toestemming hebben van de ontvanger voordat ze commerciële berichten kunnen verzenden. In de VS moet spam voldoen aan bepaalde criteria, waaronder een legitieme retouradres en een fysiek postadres.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!