Csv comma separated values

CSV staat voor Csv comma separated values, een bestandsformaat voor het opslaan van tabulaire data, waarbij een komma elk datapunt scheidt.

Betekenis: Csv comma separated values

Stel je een digitaal bestekbakje voor waarin je eenvoudig kunt sorteren en scheiden. Dat is hoe je csv of comma separated values zou kunnen zien, een simpel formaat gebruikt om tabulaire data op te slaan. Elk datapunt wordt gescheiden door een komma, waardoor het een fluitje van een cent is voor software zoals spreadsheetprogramma's om het in overzichtelijke rijen en kolommen weer te geven. Dit maakt csv-bestanden ideaal voor het exporteren en importeren van gegevens tussen verschillende programma's, of het nu gaat om contactlijsten of gedetailleerde verkooprapporten. De aanpak van csv is rechttoe rechtaan: geen opsmuk, gewoon de pure gegevens, makkelijk toegankelijk en universeel inzetbaar.

Waarom gebruiken marketeers csv?

Marketeers zijn dol op organiseren en analyseren. En wanneer ze worden geconfronteerd met enorme hoeveelheden gegevens, biedt csv uitkomst als de digitale sorteermachine. Of het nu gaat om e-mailadressen voor een nieuwsbriefcampagne of klantgegevens voor een gepersonaliseerde aanpak, csv helpt bij het snel overplaatsen van gegevens van het ene systeem naar het andere zonder gedoe. De eenvoud en flexibiliteit van csv-bestanden maken het een onmisbaar instrument in de gereedschapskist van elke marketeer.

Hoe werkt csv in de praktijk?

Een csv-bestand maken is net zo eenvoudig als het maken van een tabel in tekstvorm. Naam, adres, e-mail en andere velden worden simpelweg van elkaar gescheiden door komma's. Open je het bestand in Excel of Google Sheets, dan transformeert de comma, de virtuele goochelaar, deze tekstregels in een overzichtelijke tabel. Of je nu data wilt importeren in een CRM-systeem of analyseresultaten uit een online enquête wilt opslaan, csv is je efficiënte hulpje dat complexe taken moeiteloos aankan.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!