Ad-hoc

Ad-hoc in marketing verwijst naar specifieke, snelle acties voor acute problemen of kansen, los van lange-termijnstrategieën.

Betekenis: ad-hoc

In de wereld van marketing wordt de term ad-hoc gebruikt om initiatieven of acties te beschrijven die specifiek zijn ontworpen om een bepaald probleem op te lossen of om in te spelen op een directe gelegenheid. Deze term komt van het Latijnse 'ad hoc', wat letterlijk 'voor dit' betekent. In tegenstelling tot doorgaande, uitgekiende strategieën, gaat ad-hoc over unplanned en vaak reactieve besluiten en campagnes die uitgevoerd worden om acute kwesties of unieke kansen te benutten.

Een ad-hoc marketingactie zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit een snelle promotieaanbieding in reactie op een plotse trend of een onverwachte gebeurtenis binnen de markt. Deze aanpak kan bedrijven helpen om snel te reageren op consumentengedrag of veranderende omstandigheden.

Hoewel ad-hoc maatregelen effectief kunnen zijn voor onmiddellijke resultaten, is het belangrijk om te beseffen dat ze zonder grondige planning of voorbereiding komen en daardoor soms kunnen leiden tot inconsistenties of conflicten binnen langdurige marketingstrategieën. Daarom adviseren veel marketingexperts om ad-hoc acties met voorzichtigheid te benaderen en ze in balans te brengen met de algehele marketingdoelen van een bedrijf.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!