Smart principe

Het smart principe is een marketingconcept voor het stellen van Specifieke, Meetbare, Acceptabele, Realistische en Tijdgebonden doelen.

Betekenis: smart principe

Het smart principe is een fundamenteel concept in marketing dat helpt bij het stellen van effectieve doelen. SMART is een acroniem dat staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Het zorgt ervoor dat marketingdoelen niet vaag of onbereikbaar zijn.

Toepassing van het smart principe

Bij het toepassen van het smart principe worden de doelstellingen duidelijk en concreet geformuleerd. Specifiek betekent dat het doel duidelijk omschreven is en er geen ruimte is voor interpretatie. Meetbaar wil zeggen dat het doel kwantificeerbaar moet zijn, zodat je kunt vaststellen of het doel is bereikt. Acceptabel verwijst naar de haalbaarheid van het doel binnen de organisatie. Realistisch betekent dat het doel in overeenstemming moet zijn met de beschikbare middelen en mogelijkheden van de organisatie. Tenslotte staat Tijdgebonden voor de periode waarin het doel moet worden bereikt.

Voordelen van het smart principe

Het smart principe zorgt voor betere focus en richting binnen de marketing. Het maakt het gemakkelijker om resultaten te meten en de vooruitgang te volgen. Het verbetert tevens de motivatie en vergroot de kans op succes. Door het smart principe te volgen, kan een organisatie effectiever werken en haar marketingdoelen realiseren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!